Noord-Patagonie: Tirol, maar dan anders
Door: Martine en Chris
Blijf op de hoogte en volg Martine en Chris
31 December 2009 | Argentinië, San Carlos de Bariloche
Kerstavond hebben we gevierd in het hostel met een uitgebreid diner, bereid door alle gasten van het hostel. Vooraf zijn we nog naar de plaatselijk mis gegaan, maar dat leek in geen wegen op de kerstmis die we in Nederland gewend zijn. Eerste Kerstdag hebben Martine en ik samen uitgebreid gekookt. Tweede Kerstdag zijn we gaan fietsen met 2 Australiers en 2 Engelsen, de Circuito Chico. Dat rondje leid je onder andere langs het bekende Llao Llao Hotel. Het was ideaal fietsweer, met zelfs zo nu en dan wat zon.
De dag daarna was mogelijk nog spectaculairder. Samen met onze Engelse vrienden zijn we gaan zeilen met Patagonia Sailing. We hadden ´s ochtends wat opstartperikelen (autoverhuur ging pas om 9:45 uur open b.v.) maar verder hebben we de hele dag gezeild. Het is echt briljant om te kunnen zeilen tussen met sneeuw bedekte bergen en tussen heel veel eilandjes. Het waait er wel hard maar dankzij de eilandjes is er weinig golfslag. Onze kapitein was een Argentijn met een SAP achtergrond die ervoor koos om zijn hart te volgen, waardoor hij nu 3 maanden per jaar in Villa la Angostura met toeristen kan rondzeilen. Op het eind van de dag was het echter wel erg koud geworden. Zelfs mijn spraakvermogen was aangetast door het koude weer, gelukkig konden we er allen nog wel om lachen.
Maandag en dinsdag hebben we rondgetourd met de auto langs Circuito Grande (een deel van de bekende 7 lakes district trip) over een hele hobbelige weg en zijn we naar El Bolson gegaan. Dat laatste plaatsje was verder niet heel erg boeiend. Maandagavond hebben we gegeten in Tinto Bistro, het restaurant van de broer van Maxima, Martin Zorregiueta, in Villa la Angostura. Het was wel iets duurder dan we van Argentinie gewend zijn, maar het eten was wel erg lekker. Ook de Salentein wijn is erg goed. Martin zelf stond achter de bar en heeft ons nog een typisch Brazilliaans drankje aangeboden, waarschijnlijk omdat hij hoorde dat we Nederlands waren. Gisteren hebben we een mini-hike gemaakt naar een nabijgelegen gletsjer. Dat was wel echt heel cool, dus dat belooft nog veel goeds voor Zuid-Patagonie, waar we 4 januari heen zullen gaan per bus (28 uur durende reis). Wat we de overige dagen gaan doen is nog even een verrassing als onderdeel van Martine's verjaardag 1 januari.
Iedereen alvast een gelukkig nieuw jaar toegewenst, en in 2010 laten we weer van ons horen :-) Foto´s zijn beschikbaar op http://www.travure.com/albums/argentinie/ .
31 December 2009 - 22:48
Ome Ben En Tante Lia:
Geweldige foto's. Martine van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Fijne dag en samen met Chris een geweldig 2010.Groetjes vanuit Ulvenhout. -
01 Januari 2010 - 08:32
Tantan E, Frans:
Van harte proficiat met je verjaardag
een gezond en gelukkig 2010
dat zal vast wel lukken zo te zien
het was fijn om op middernacht even je stem te horen
groetjes uit Hoogstraten
Tantan en Frans -
01 Januari 2010 - 08:34
Ome Jac En Tante May:
nog veel plezier en een gelukkig nieuwjaar en martine nog een fijne verjaardag doei!! -
01 Januari 2010 - 08:53
May En Albert :
Chris en martine gelukkig nieuwjaar en een gelukkige verjaardag en geniet er van
groetjes may en albert -
01 Januari 2010 - 09:22
Tante Nel Ome Cor:
Hiep Hiep Hoera, Martine van harte proficiat. En voor jullie samen een gelukkig en gezond 2010.Groet uit Strijbeek. tante Nel&ome Cor. -
01 Januari 2010 - 10:44
Roella:
Hee Tinus,
Happy birthday!!
Hebben jullie een goede jaarwisseling gehad? Heb je nog proberen te bellen maar helaas niet gelukt :( Hele fijne dag nog!
XX -
01 Januari 2010 - 12:10
Marieke En Jef:
happy birtday to you
met jou 26 jaar
en een goede gezondheid en tot binnen een klein maandje he
gr uit meerle -
01 Januari 2010 - 13:12
Julien En CJ:
Van harte proficiat! Wij pakken morgen alweer het vliegtuig naar NL, veel plezier nog voor de rest van jullie trip!
groetjes, -
02 Januari 2010 - 14:23
Moniek En Bart:
Gefeliciteerd met je verjaardag!!!
Ik heb nog geprobeerd om je te bellen, maar helaas ging dit niet!!!
We hebben jullie gisteren wel gemist hoor.
Maar jullie reisverhalen maken een hoop goed!!!
Tot snel en geniet ervan.
Liefs Moniek en Bart -
02 Januari 2010 - 15:16
Christianne:
Tientje nog gefeliciflapsteerd!!!!! En natuurlijk allebei nog een gelukkig nieuw jaar! xx Chris -
02 Januari 2010 - 17:16
Jennie:
Feliz cumpleaños Martine! Klinkt allemaal weer erg super, een groot feest daar volgens mij. Veel plezier in Zuid-Patagonie, jullie zullen ook daar je ogen uitkijken denk ik!
Abrazo! -
02 Januari 2010 - 21:06
John En Ria:
Hoi Martine en Chris,
Martine eerst proficiat met je verjaardag en voor jullie het allerbeste voor 2010. Mijn smsje na twaalven ging volgens mij niet goed vandaar ook no even op deze manier. We hebben de nieuwjaarsreceptie met de familie achter de rug en deze was bijna volgens traditie in de "PAX" Als ik de reisverslagen lees heb ik het idee dat jullie meer meemaken in deze korte tijd dan wij met z'n allen. Wel leuk om te lezen. Jullie hebben nog een kleine maand begrijp ik. Veel plezier en geniet ervan. -
03 Januari 2010 - 14:26
Tien:
Hey Tien!
Heb je mn smsje nog gehad?? Anders bij deze alsnog een fijne verjaardag... (?) en een heel goed,gezellig,gelukkig en gezond 2010 met Chris!
Het ziet er allemaal weer prachtig uit op de foto's. Geniet ervan!
Kus Tien