The legend of Mr. Hugo - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Martine en Chris - WaarBenJij.nu The legend of Mr. Hugo - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Martine en Chris - WaarBenJij.nu

The legend of Mr. Hugo

Door: Martine en Chris

Blijf op de hoogte en volg Martine en Chris

21 December 2009 | Argentinië, Mendoza

Donderdag 17 december was het dan eindelijk zover. Na wat zoekwerk op het busstation (stallen van bagage en het vinden van de juiste bus) en een busritje richting Maipú zouden we eindelijk 'Mr. Hugo, The Legend' gaan ontmoeten. Mr. Hugo is namelijk dé fietsenverhuurder van Maipú, het wijngebied van Mendoza en Argentinië met meer dan 900 bodega's. Vooraf aan onze wijntour hadden we al verschillende verhalen over Mr. Hugo gehoord, dus we waren dan ook erg benieuwd naar de man in kwestie.Toen we de bus instapten knikte de buschauffeur vol herkenning toen we hem onze flyer onder zijn neus duwden. Hij zou ons wel vertellen waar we uit moesten stappen. Bij aankomst werden we meteen verwelkomd met een stevige handdruk en een grote grijns van de baas zelf: ¨Hi, I'm mister Hugo¨. Meer Engels spreekt de goede man ook niet. Na wat uitleg over de verschillende bodega's door zijn dochter kon ons wijntourtje beginnen. Met zo'n 30 graden stapten we op de fiets en al snel waren onze keeltjes erg droog en hadden we grote behoefte aan een lekker wijntje. De eerste bodega die we aandeden was 'Tempus Alba'. Dit was meteen een zeer relaxte bodega met een groot zonneterras en lekkere loungemuziek. Aangezien we de dag ervoor al een georganiseerde wijntocht met de bus hadden afgelegd besloten hier geen rondleiding te nemen over hoe de wijn gemaakt wordt. Nee, we wilden meteen drinken! Meteen maar een reserva Pleno besteld. Dit is wijn gemaakt van de béste druiven en wow wat smaakte die goed.

Daarna hebben we nog twee andere bodega's (Familia di Tomasso en El Cerno) en een chocoladefabriek bezocht. Toen liep het tegen 19.00 uur en zijn we terug gegaan naar Mr. Hugo. We werden weer door de man zelf opgewacht maar nu met een grote fles wijn. We werden vriendelijk verzocht om ergens een plaatsje tussen de andere gasten te zoeken en daarna werd ons glas nog meermaals bijgevuld. Wat een bocht! Maar de sfeer was er niet minder om.
Rond 20.00u werden we opgehaald door een taxi die ons naar een appartementje in Maipú zou brengen, zodat we de andere dag nog een wijntour konden doen.

De tweede dag van onze wijntour begon wat stroef, omdat het niet mogelijk bleek om een fiets te huren in het centrum van Maipú. Alle verhuurders zitten namelijk in dezelfde straat als Mr. Hugo. Dus dan maar lopen. Na een uur kwamen we bij onze eerste bodega (Cecchin) aan en hebben we weer verschillende wijntjes op de officiële manier geproefd (1. checken van de kleur, 2. ruiken van de wijn, 3. roteren van het wijn in het glas, 4. nogmaals ruiken naar de vrijgekomen aroma door de rotatie, 5. één kleine slok proeven, 6. nogmaals proeven waarbij de wijn door de mond heen wordt gespoeld). Tja, we worden immers echte kenners. Daarna werd er voor ons een taxi besteld en konden we verder naar de 2e bodega (Carinae) van die dag. Wat een luxe, eigenlijk veel beter dan fietsen in die hitte :D . Aangezien we wat later aan onze wijndag waren begonnen liep het na de tweede bodega al tegen half vijf. Omdat we nog één bodega wilden aandoen waren we weer genoodzaakt een taxi te pakken. Helaas bleek dit niet te werken, dus dan toch maar gaan lopen. Echter toen we zo'n 10 minuten onderweg waren, werden we aangehouden door een motoragent. Hij vroeg ons waar we heengingen en wij antwoorden in ons beste Spaans dat we naar de wijnbodega van Tempus Alba wilden. De man knikte even en pakte zijn walkietalkie en 5 minuten later stopte er een politiebus. We werden vriendelijk verzocht om in te stappen om vervolgens bij de wijnbodega van Tempus Alba afgezet te worden. Wat een service, haha. Hier hebben we onze laatste wijntjes van die dag gedronken en geproost op de geboorte van ons neefje Fausto, omdat we op datzelfde moment een telefoontje uit Nederland kregen. Een goede afsluiting van onze wijntour dachten we zo!

Verder hebben we ons in Mendoza vooral vermaakt met het nuttigen van lekkere wijntjes (ook bodega's Carmine Granata, Trapiche, Salentein en Vistandes nog bezocht) op een terrasje en het relaxen aan het zwembad bij het hostel. Overigens hebben we nog één sportieve dag ingelast waarbij we mountainbikes hadden gehuurd. Hiermee zijn we de berg 'Cerra de la Gloria' opgefietst. Wat een overwinning! Bovenop deze berg staat namelijk een belangrijk en zeer groot indrukwekkend monument.

Morgen gaat onze reis verder naar Bariloche. Hier zullen we kerstmis en oud & nieuw gaan vieren. Nieuwe foto's zijn weer op http;//www.travure.com/albums/argentinie

• 21 December 2009 - 20:52

Tante Nel Ome Cor:

Martine& Chris proficiat met Fausto, fijne Feestdagen in de warmte van Argentinië. En alvast ook een bijzondere jaarwisseling(niet teveel wijntjes). Groet ome Cor tante Nel.

• 22 December 2009 - 10:31

Marieke En Jef:

hoi martine en chris

het is persies wel leuk ginder zo als ik lees in het reisverslag

nog heel veel plezier
    en nog prettige kerstdagen en happy newjair 2010

• 22 December 2009 - 13:59

May En Albert :

proficiat met fausto,en mooie feestdagen.martin volgen mij word je nog wijnboerin.veel plezier
    groetjes may en albert

• 22 December 2009 - 15:57

Noortje:

Hallo Chris en Tinus, wat hebben jullie het toch ontzettend zwaar op jullie reis ;-) Erg leuk om de belevenissen weer te lezen, met name dat de politie je geen bekeuring geeft ivm openbare dronkenschap maar je gewoon naar de volgende kroeg brengt :-) Fijne feestdagen in Bariloche; het schijnt er top te zijn dus dat komst vast goed! xx

• 22 December 2009 - 18:16

Ria En Frans Goethal:

Hoi Martine en Chris,
    Wat maken jullie een mooie rondreis.Het wordt daar vast een mooie romantische kerst. Geniet er van en de beste wensen voor 2010!
    En doe voorzichtig!
    Veel liefs uit Galder.
    Frans en Ria

• 22 December 2009 - 18:41

Claudie:

Hoi Martine en Chris,

Klinkt allemaal super hoe het daar is (vooral al die wijntjes)!!! Fijne kerstdagen en een goed uiteinde!!!

X vanuit een wit Nederland

• 23 December 2009 - 19:25

Noëmi:

Heerlijk om zo wijntjes te kunnen proeven!
    Jullie alvast warme en gezellige (maar andere) kerstdagen toegewenst en een internationale jaarwisseling!
    liefs uit het dooiende nijmegen

• 23 December 2009 - 19:27

Ome Ben En Tante Lia:

Martine en Chris. Fijne kerstdagen in de zon en drink er nog een wijntje op. Proost.

• 29 December 2009 - 13:31

Ilona:

Wat een indrukwekkende reis maken jullie. Om jaloers op te worden! Ben echt benieuwd de verhalen live te horen en de foto's te zien. Plannen wel een "overleg" in. Vooralsnog een goede jaarwisseling!!! We missen je wel hoor!!
    Groetjes, Ilona