Roadtrip door Noord-Argentinie
Door: Martine en Chris
Blijf op de hoogte en volg Martine en Chris
12 December 2009 | Argentinië, Córdoba
Op vrijdag hebben we een bus richting Argentinie gepakt, met als bestemming Salta. Salta, net als de bijgelegen steden Tucuman en Jujuy, zijn gebouwd al aanvoerringssteden voor de Boliviaanse steden, waar zilver en goud werd gevonden. De Argentijnse steden zijn echter veel lager gelegen, waardoor veeteelt en het verbouwen van gewassen veel beter ging. Dit karakter is nog duidelijk terug te vinden in de omgeving. Later is de focus meer naar de oostkust van Argentinie verschoven, toen Buenos Aires een steeds centralere rol begon te spelen. Salta staat tegenwoordig bekend om de wijnen die in de buurt van Salta te krijgen zijn, en om het toerisme. De omliggende gebergtes zijn erg kleurrijk door de vulkanische activiteit in de omgeving.
Na Salta te hebben bezichtigd, hebben we eerst een tour gedaan met Movi Track, een omgebouwde vrachtwagen waarin het gebergte ten oosten en ten noorden van Salta wordt aangedaan. Vooral de omgeving van Pumamarca was redelijk briljant. We waren daar al wel voorbij gekomen per bus vanaf San Pedro, maar toen sliepen we, dus dat telt niet. Vervolgens hebben we een autootje gehuurd en zijn we achtereenvolgens naar Cachi, Molinos en Cafayate gereden. In de omgeving van Salta zijn talloze estancias (ranches) te vinden, ooit gebouwd door gauchos, tegenwoordig vaak dienstdoende als hotel. Naast uitgebreid eten, zwemmen in het zwembad (mogelijk erg koud) en genieten van een veel te groot bed, is het ook mogelijk om paard te rijden. Vooral die eerste drie moesten we natuurlijk even uitproberen (http://www.haciendademolinos.com.ar/). Cafayate is vooral bekend om zijn wijnen. Vooral de Quara (etiket met een kunstzinnige lama, ook in Nederland of Belgie te verkrijgen) viel erg in de smaak. De autorit zelf viel ook erg in de smaak: je rijdt door twee natuurgebieden die volstaan van de meest bizarre rotsformaties. De weg is niet super (met name de R40), maar een lekke band hebben we kunnen voorkomen. Zonder schade zijn we er echter niet vanaf gekomen: twee blokken voor aankomst bij ons hostel in Salta (zeg maar de laatste 10 minuten van de rit) vond een taxichauffeur het nodig om ons van achter aan te rijden (buiten onze schuld overigens, toch alles moeten betalen dankzij de kromme Argentijnse regelgeving ten nadele van toeristen). Dat hebben we maar proberen te vergeten met een biefstuk van 700 gram, die met een lepel naar binnen gegoten kon worden.
Vandaag zijn we in Cordoba aanbeland, de tweede grootste stad van het land. In de stad zelf maar ook in de omgeving zijn een hoop bouwwerken van de Jezuieten terug te vinden, en ook het ouderlijk huis van Ernesto 'Che' Guevara met bijliggend museum. Verder gaan we ook een Cordobaanse estancia testen op gastvrijheid en luxe (http://www.estancialapaz.com/). Voor foto's van Argentinie, zie http://www.travure.com/albums/argentinie .
12 December 2009 - 13:00
May En Albert :
het moet geweldig zijn.
fijn dat je dat allemaal kan beleven martine en chris geniet er van.
groetjes tante may en ome albert -
12 December 2009 - 18:23
Harm En Myrthe:
Wow klinkt weer super. Heerlijk die vrijheid om zo met z'n 2-en rond te touren in een auto. Zo te lezen genieten jullie volop. We gaan nu nog even jullie foto's bekijken.
Dikke X -
13 December 2009 - 01:51
Noëmi:
nou, doe mij ook maar zo'n biefstukje! haha.
Klinkt weer super daar. Hier begint het echt koud te worden, wel gezellig met alle kerstlichtjes, maar helaas weer eens dienst in zkh....
Enjoy en ben benieuwd of daar al beetje kerstgevoel naar boven komt?! -
13 December 2009 - 08:36
Tante Nel Ome Cor:
Wat een belevenissen, dat moet wel genieten zijn. Nog een tijd te gaan, dus we kijken uit naar meer mooie verhalen en foto's natuurlijk. Groet tante Nel ome Cor. -
13 December 2009 - 10:20
Chris (dione):
Hey reizigers!
Word weer erg jaloers bij het lezen van alle avonturen, hier koud, grijs en nat namelijk brrrr! Kortom; geniet er nog ff van!! xx Chris -
14 December 2009 - 09:30
Roos:
Ziet er heerlijk uit! Vooral dat biefstuk met een goed glas wijn...dat missen wij hier wel!!! Groetjes vanuit Bangladesh, ook van Juan. -
15 December 2009 - 09:09
Jennie:
Hey Chris en Martine,
Leukleuk weer! Wat een herkenning ook in San Pedro! Heb ook heerlijk zitten genieten van het haardvuur in Milango en ben met de fotos van Valle de la Luna ook weer even terug in Chili hoor.
Veel plezier met wijn en biefstukken!
Abrazos Jennie