Córdoba - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Martine en Chris - WaarBenJij.nu Córdoba - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Martine en Chris - WaarBenJij.nu

Córdoba

Door: Martine en Chris

Blijf op de hoogte en volg Martine en Chris

15 December 2009 | Argentinië, Mendoza

Cordoba is de twee na grootste stad van Argentinie, en het contrast met Salta is dan ook erg groot. Waar Salta soms aandoet als een lieflijk dorpje, is Cordoba een metropool met hoge gebouwen, winkelcentra en heel veel mensen. Cordoba is groot geworden dankzij de Jezuieten, die het een goede uitvalbasis vonden voor hun missionariswerk. In het centrum van Cordoba zijn dan ook tal van gebouwen van de Jezuieten overgebleven.

Om de stad van genoeg voedsel te voorzien, waren er een vijftal estancias gebouwd rondom de stad. Een daarvan, Alta Gracia, hebben we ook bezocht. Naast een aantal gebouwen overgebleven uit die tijd, is er ook een museum in het ouderlijk huis van Che Guevara ingericht over de revolutionair.

Naast shoppen in een erg koel winkelcentrum (buiten is het ongeveer 30 C) hebben we heel wat terrasjes gepakt, waar er talloze van zijn in Cordoba. Verder hebben we estancia La Paz bezocht, in de buurt van twee andere nederzettingen van de Jezuieten, Jesus Maria en Ascochinga. Het landgoed van La Paz hebben we ter paard verkend. Martine's paard had vooral honger en dook geregeld tussen de struiken met zijn hoofd, en ik leek een beetje te groot voor mijn paard. Verder hadden we een uiterst spraakzame gids, die zowaar zijn naam (Adriaan) vertelde toen we erom vroegen. Maar het landgoed was erg mooi, en was zelfs een poloveld.

Vanochtend zijn we in Mendoza aangekomen. Hier blijven we een weekje zitten om de plaatselijke wijnen eens goed uit te proberen.

Een paar foto´s over ons verblijf in Cordoba staan weer op www.travure.com

• 15 December 2009 - 14:35

Roella:

Wauw, wat klinkt het toch weer relaxt! Jullie hebben het goed bekeken, want goede wijn kost veel tijd haha ;) Geniet er lekker van maar geloof niet dat ik dat hoef te zeggen

XX

• 15 December 2009 - 14:39

Roos :

Nice. Om jullie maak ik me voorlopig geen zorgen ;)

• 15 December 2009 - 16:52

Jennie:

Hey jongens!
    Mendoza, wat super! Mocht je nog een hostel zoeken: damajuana is aan te raden! Zit in de straat met veel barretjes en heeft altijd een enorme hostel-bbq met zoveel vlees... Leuk daar dus.
    Disfruta el vino!
    Abrazo!

• 15 December 2009 - 20:20

Oda&Han:

Geniet van de waarschijnlijk lekkere wijnen, de zon en het heerlijke vakantiegevoel! Proost uit een koud en donker Nederland!

• 15 December 2009 - 21:43

Ome Ben En Tante Lia:

Fijn dat we zo mee kunnen genieten van jullie reis.Santé.

• 16 December 2009 - 15:59

Loes:

Het ziet er allemaal nog steeds super uit! Hier is het ondertussen echt vrieskoud..mn neus vriest van mn gezicht na 5 minuten fietsen en koken in de keuken is ook niet echt bevorderlijk voor je lichaamswarmte!!